Tien redenen waarom Servicepack Vista (SP1) niet wil installeren, 0x800F0826, KB936330, 80041315, E-mailadres
Geschreven door B.Hekjes   

  

 

servicepack_1-installeren

 

 

Oplossing Servicepack Vista (SP1) wil niet installeren


Het kan voorkomen dat de installatie van het eerste servicepack van Vista problemen veroorzaakt. De installatie van SP1 blijft halverwege of op het eind hangen. Hieronder zijn een aantal bekende redenen en hun oplossingen weergegeven. Hopelijk lukt het u nu wel om SP1 te installeren.


Het servicepack is reeds geïnstalleerd
Blocker tool geïnstalleerd
Beschadigde bestanden op uw Vista computer
Interne Geheugen op fouten controleren
Problemen met Anti-Virus Programma's
Driver of Software probleem
Het beta SP1 van Vista is al geïnstalleerd
Allerlei Updates Maar geen SP1
vlite en Servicepack 1 van Vista 
Inconsistentie in het Windows-servicearchief

 

 Het servicepack is reeds geïnstalleerd

U kunt dit als volgt controleren:


1. Start --> klik met de rechtermuisknop op Computer --> en klik vervolgens op Eigenschappen.

2. In het systeem scherm wat nu geopend is kunt u bovenaan zien of SP1 van Vista reeds is geïnstalleerd

 

 

SP1-installeren

 

 

 Blocker tool geïnstalleerd

De zogenaamde blocker tool is geïnstalleerd op uw computer. Deze tool is ontwikkeld om de installatie van Vista's SP1 tijdelijk tegen te houden. De tool voorkomt de installatie van SP1 Vista voor twaalf maanden om precies te zijn. Om het servicepack via de automatische update of de normale Windows update te kunnen installeren is het van belang dat deze software verwijderd wordt. Of in ieder geval zo ingesteld dat het installatie proces niet geblokkeerd wordt.

U Controleert dit als volgt:

Om te controleren of deze tool op uw computer is geïnstalleerd is een handeling nodig in het register. U doet dit als volgt:

 

1. Start --> In het zoekvak vult u in: regedit --> Vervolgens drukt u op Enter

2. Het register opent zich en we gaan op zoek naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE --> Software --> Policies --> Microsoft --> Windows --> WindowsUpdate

Als er bij u in het rechterscherm een DWORD waarde genaamd DoNotAllowSP wordt aangegeven dan is de blocker tool bij u geinstalleerd.

 

uninstall-blocker-tool-sp1

 

Om de blocker tool te deactiveren klikt u op de DWORD waarde en veranderd u de Waardegegevens van 1 naar 0. U sluit de Registor-Editor af en herstart de computer. Om vervolgens de installatie van het servicepack te herhalen.

 

 Beschadigde bestanden op uw Vista computer

Beschadigde systeembestanden. Kan een reden zijn waarom het servicepack niet wil installeren. Dit kunt u als volgt controleren

1. Start --> in het zoekvak typt u: sfc /scannow

Vista zal de bestanden op uw computer gaan controleren en repareren zover dit mogelijk is. Zodra dit gereed is kunt u de installatie van SP1 opnieuw proberen.

 

systeemcontrole-vista

 

 

 Interne Geheugen op fouten controleren.

Om er zeker van te zijn, dat de reden waarom u het servicepack 1 van Windows Vista niet kunt installeren, niet aan het interne geheugen van de computer ligt controleren we dit als volgt:

 

Interne Geheugen

In Windows Vista zit het "Hulpprogramma Windows Geheugencontrole" tool ofwel een stukje gereedschap om het geheugen van uw PC te controleren. Het controleren cq. testen gaat niet direct vanuit Windows Vista. U zult hiervoor uw computer opnieuw moeten opstarten.

Stappen:

1. U start het testprogramma als volgt: Start te gaan en dan het configuratiescherm te kiezen.

2. Kies Systeem en onderhoud en in het volgende venster onderaan klikt u op Systeembeheer.

3. Klik vervolgens op "Hulpprogramma Geheugen Controle" .

4. U krijgt dan de keus om de PC te herstarten en direct het geheugen te testen of om de test uit te voeren bij de volgende herstart.

 

 

 Anti-Virus Programma's en SP1

Anti-virus programma's, DVD/CD brand software en actieve Firewalls blijken op een of andere manier nog wel eens voor problemen te zorgen bij de installatie van SP1 van Vista.
De oplossing is een tijdelijk de-installeren van uw anti-virus software en het deactiveren van uw Firewall.

1. Als eerste gaan we zelf het servicepack 1 van Windows Vista downloaden en we plaatsen het bestand op een makkelijke overzichtelijke plaats. En dat is zonder twijfel het bureaublad

2. Nu we het servicepack gedownload hebben verbreken we de verbinding met het Internet. Dit om virus besmetting te voorkomen ten tijde van het niet functioneren van uw virus scanner. De snelste en makkelijkste manier om dit te doen is om de Internetkabel achter uit uw computer te halen. Of de verbinding te verbreken tussen modum en computer en/of router.

4. Vervolgens deinstalleert u de virus scanner. (Start --> Configuratiescherm --> Een programma verwijderen)

5. Na het verwijder van uw virusscanner herstarten we de PC in veilige modus. U doet dit door tijdens het opstarten van de computer herhaaldelijk op de F8 toets van uw computer te drukken.

6. U krijgt nu een keuzemenu te zien met diverse opties. U kiest hier voor "veilige Modus"

7. Als uw computer staat ingesteld om uzelf aanmelden opstarten zonder wachtwoord, doe dit dan op de gebruikelijke manier.

8. Wees er zeker van dat uw anti-virus software gedeinstalleerd is.

9. Klik vervolgens op uw bureaublad de icoon van Het servicepack aan. De installatie van het servicepakket van Vista zal starten.

10. Na installatie de PC op de gewone manier weer opstarten.

 

LET OP: Vergeet niet uw Virusscanner te installeren en te activeren voor dat u verbinding maakt met het Internet.

 

 

 Driver of Software probleem

Er is een probleem met de drivers of software op uw computer. De update zal niet door kunnen gaan omdat er drivers zijn gedetecteerd die mogelijk problemen kunnen veroorzaken met het goed functioneren van het servicepack. Zolang de drivers op uw computer niet zijn bijgewerkt naar de meest recente stuurprogramma's kunt u Vista's SP1 helaas niet installeren.

Er zijn een aantal drivers bekend welke problemen kunnen veroorzaken. Het gaat om de volgende drivers:


1.Geluids Kaart Drivers


De drivers van Realtek AC'97, Creative Audigy, Conexant HD Audio en IDT/SigmaTel


2.Beeldscherm stuurprogramma's

De Intel-schermstuurprogramma


3.Overige stuurprogramma's

En tenslotte de Texas Instruments Smart Card Controller, Sierra Wireless AirCard 580 met de software Watcher en de driver van Symantec Endpoint Protection en voor Symantec Network Access Control-clients. De drivers van deze hardware zouden voor problemen kunnen zorgen. Is dit het geval bij u met de installatie van SP1. Dan is het noodzaak dat u op de sites van de producenten controleert of u de meest recente drivers tot uw beschikking heeft. Een uitgangspunt zou de pagina over drivers vinden kunnen zijn.

 

 

 Het beta SP1 van Vista is al geïnstalleerd (KB936330)

Heeft u het Windows Vista SP1 beta geïnstalleerd op uw computer. Dan is het noodzaak om dit beta servicepack eerst van uw computer te verwijderen voor dat u de final versie van het nieuwe servicepack installeert. Dit doet u als volgt:


1. Start --> Configuratiescherm --> Een programma verwijderen

2. In het scherm wat nu opent klikt u aan de linkerkant op Geïnstalleerde Updates weergeven

servicepack-beta-verwijderen

 

 

De computer gaat nu zoeken naar de reeds geïnstalleerde updates. U controleert vervolgens of u de update genaamd SP1 Beta (936330) aanwezig is. Mocht dit het geval zijn kunt u de update selecteren en kiezen voor verwijderen of dubbelklikken op de betreffende update.

  Allerlei Updates Maar geen SP1

Er worden updates aangeboden maar het servicepack niet. De reden voor dit ongemak is dat u eerst moet zorgen dat u alle voorafgaande updates van Windows Vista op uw computer installeert. Het servicepack zal niet eerder worden aangeboden.

 

Alle updates downloaden dit doet u als volgt:

1. Start --> Configuratiescherm --> Onder "beveiliging" klikt u op Controleren op updates

Controleer de updates en wees er zeker van dat u alle updates gekwalificeerd als "belangrijk" en "aanbevolen" heeft aangevinkt. Vervolgens klikt u op "updates installeren" Als de computer klaar is met het installeren dan wordt er gevraagd om de computer opnieuw op te starten. Na het opstarten selecteert u opnieuw "controleren op Updates" Windows Vista zal nu het servicepack aan u aanbieden.

 

 vLite en Servicepack 1 van Vista

U heeft het programma vLite gebruikt om Vista te slipstreamen. U heeft mogelijk onderdelen verwijdert die nodig zijn om het servicepack te installeren. Het is helaas niet mogelijk om het servicepack te installeren op een Windows Vista welke is ge-slipstreamed door Vlite. De enige manier om het servicepack te installeren is door Vista opnieuw te installeren en vervolgens dan de slipstream uit te voeren nadat het servicepack al is geïntrigeerd. Heeft u geen componenten verwijderd met Vlite en heeft u het alleen gebruikt voor configuratie of integratie dan kunt u dmv een registersleutel te verwijderen de installatie als nog vervolgen.

 

1. Start --> In het zoekvak vult u in: regedit --> Vervolgens drukt u op Enter

2. Het register opent zich en we gaan op zoek naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE--> SOFTWARE --> vLite

 

Zodra u de register sleutel gevonden heeft verwijderd u deze, vervolgens herstart u de computer en de installatie van het servicepack van Vista kan gestart worden.

 

 Hulpprogramma System Update Readiness (KB947821)

De tiende mogelijkheid waarom het pack niet tot installatie wil overgaan is als er een inconsistentie is aangetroffen in het Windows service archief. Hierdoor is het mogelijk dat updates van servicepacks of iedere andere software moeilijkheden heeft om tot installatie over te gaan.

U vind het hulpprogramma hier: Hulpprogramma System Update Readiness

 
We hebben 2188 gasten online
De inhoud van Vista Helpdesk.nl is beschermd door auteursrecht en mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.
Joomla Template Design

Deze website gebruikt cookies om websiteverkeer te analyseren, functies voor social media te bieden en advertenties te personaliseren. Ook wordt informatie over uw gebruik van de site met onze partners gedeeld voor social media, adverteren en analyse. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information