Vista aanmelden opstarten zonder wachtwoord Afdrukken E-mailadres

 

 

 

 

Opstarten, aanmelden zonder wachtwoord

In sommige gevallen is het prettiger om de computer te laten opstarten zonder dat u eerst een wachtwoord in hoeft te vullen.
In Windows Vista kunt u dat op de volgende manier instellen.


1. Klik op Start --> vervolgens vult u in het zoekvak "netplwiz" in. (zonder aanhalingstekens) en drukt u op Enter --> klik op vervolgens "netplwiz"

Het onderstaande scherm opent zich:

 

zonder-wachtwoord

 

U haalt vervolgens het vinkje weg bij: Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken. Het kan zijn dat er al geen vinkje aanwezig is, en u toch een wachtwoord in moet vullen. De oplossing is dan om even het vinkje zelf even neer te zetten en op toepassen te klikken.

Vervolgens herhaalt u de eerste procedure. U klikt weer op start, en u vult weer "netplwiz" in het zoekveld in. En klikt u weer op "netplwiz"

U zult zien dat het vinkje nu wel aanwezig is. U haalt het vinkje weg en klikt vervolgens op OK. Tenslotte zult u nu voor de laatste keer uw wachtwoord op moeten geven ter controle. Het inloggen cq aanmelden gaat nu automatisch, u hoeft geen wachtwoord meer op te geven. De computer zal direct opstarten tot Vista in zijn geheel geladen is. Zonder wachtwoord.


Opstarten met wachtwoord

Dit zelfde geldt natuurlijk voor als u Vista wilt laten opstarten cq instellen met een wachtwoord. Met als enige verschil dat u inplaats van dat u het vinkje weghaalt, het vinkje plaatst bij: Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken.

 

 

 
We hebben 163 gasten online
De inhoud van Vista Helpdesk.nl is beschermd door auteursrecht en mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.
Joomla Template Design